WEST PAPUA
ons verhaal

(Uitgestelde) Opening boekencollectie

 Vrijdag 28 januari 2022 is het zover!

Na de persconferentie van 25 januari a.s. laten we weten in welke vorm de opening plaatsvindt.


WEST PAPUA ons verhaal  1 december 2021 t/m 15 augustus 2022

We zijn ontzettend blij dat we onze mooie boekencollectie kunnen aanbieden aan de Zwolse lezers en bezoekers van de Stadkamer.

Op de tweede verdieping op afdeling Reizen staan de 150 titels uitgestald.

Verhalen over de prachtige natuur en cultuur van het eiland en haar bevolking . Van romans en biografieën tot reisverhalen, opbouwwerk  en politieke analyses.

Naast de collectie worden maandelijks themabijeenkomsten en boekpresentaties  georganiseerd , waarin u kennis kunt maken met schrijvers en anders betrokkenen.


Op vrijdag 28 januari om 13.00 uur zal Aad Kamsteeg, politicoloog, journalist en schrijver de opening verzorgen. Dit is in de grote zaal op de begane grond van de Stadkamer.

Dhr. Kamsteeg volgt het verhaal van West Papua  het voormalig Nederlands Nieuw Guinea al sinds de jaren ‘60 . Hij  heeft onder andere het boek ‘Ooggetuige in Papua ‘geschreven.  Daarin legt hij helder uit wat de band met Nederland in de recente geschiedenis is en de huidige situatie van de Papua bevolking na jaren overheersing door Indonesië.

Aansluitend bezoeken  we op de tweede verdieping de boekencollectie.

In de grote zaal op de begane grond is vervolgens ruimte voor ontmoeting

Ook zal iemand aanwezig zijn van HAPIN, een Nederlandse stichting die veel goed werk doet op West Papua o.a.  op het gebied van onderwijs en cultuur.   Een groot aantal titels uit onze collectie zijn ter beschikking gesteld door HAPIN.

De inloop is vanaf 12.30 uur.

Als u erbij wilt zijn kunt u zich opgeven via:   info@westpapua.nl


We hopen dat deze zo door kan gaan als gepland, maar als dat niet kan,  i.v.m. corona geven wij u dat z.s.m. door.Stadkamer Centrum

Grote zaal, begane grond

Zeven Alleetjes 1A, Zwolle 


In de Stadkamer is het dragen van een mondkapje verplicht en wordt de anderhalve meter afstand gehanteerd.Activiteiten -->

Agenda -->