WEST PAPUA
ons verhaal

Ons verhaal

In een notendop 


Van 1 december 2021 tot en met 15 augustus 2022 wordt de boekencollectie 'WEST PAPUA ons verhaal'  aangeboden in  Stadkamer Centrum in Zwolle

De boekencollectie is tijdelijk toegevoegd aan de catalogus van de centrale bibliotheek en bevat uiteenlopende onderwerpen zoals 

KUNST; met unieke tribal houtsnijwerken.

NATUUR; over de enige plaats op de wereld waar de paradijsvogel leeft. 

POLITIEK; over het Drooglever rapport en het huidige falende beleid van de Nederlandse regering in de kwestie Nieuw Guinea.

MENSENRECHTEN; over de aanhoudende mensenrechten-schendingen anno 2021. 

MILIEU; over de illegale kap van het één na grootste regenwoud op de wereld. 

MIJNBOUW; de vernietigende uitwerking van de jacht naar goud in de grootste goudreserve ter wereld. 

VETERANEN; ooggetuigenverslagen van (Zwolse) militairen die nietsvermoedend naar de jungle gezonden werden. 

RELIGIE; boeiende verhalen van de zending en missie. 

GESCHIEDENIS; over de laatste kolonie in de oost. 

Maar ook fictie en non-fictie ROMANS uit eerste hand of van nazaten, scripties, rapporten, reisverslagen en vele KINDERBOEKEN.

De collectie bevat ruim 150 titels en deze zijn allen beschikbaar om uitgeleend te worden via de Stadkamer Centrum in Zwolle.

Gedurende de looptijd van de expositie zijn er een achttal thema-avonden waarbij sprekers, experts en auteurs  een thema uitvoerig zullen belichten.  Vaak zal er ook een boekpresentatie van een recent verschenen boek plaatsvinden.


De expositie is een initiatief van Zwollenaren, én tweede generatie Papua's Waida Vogel-Bwefar en Don Joku. Het doel is om de bewustwording van dit vergeten stuk Nederlandse geschiedenis te vergroten door de duizenden titels geschreven over West Papua een platform te geven, waar ze anders in menig boekenkast slechts stof verzamelen. Ook de link tussen Zwolle en West Papua wordt weergegeven door Zwolse veteranen die boeiende en soms dramatische ervaringen delen.

Waar anders dan in de bibliotheek moet het verhaal West Papua verteld worden?Stadkamer Centrum

Zeven Alleetjes 1A

8011 CV Zwolle 


Tweede verdieping, Afdeling 'Reizen'